Lansman Toplantısı

13 Aralık 2017 - İstanbul Kalkınma Ajansı’nın “Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında 15 Aralık 2016 - 15 Aralık 2017 tarihlerinde desteklediği “Kişisel Arşivlerle İstanbul’da Bilim, Kültür ve Eğitim Tarihi” projemizi tamamladık.

Eğitim

5 Aralık 2017 - İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri ve hocaları Prof. Dr. Bilgin Aydın ve Yard. Doç. Dr Didar Bayır, 5 Aralık 2017 günü merkezimizi ziyaret ettiler. Öğrenci arkadaşlarımıza merkezimizi tanıtıp merkezin üzerinde çalıştığı koleksiyonlar ve arşiv sistemimiz üzerinde ayrıntılı bilgiler verdik.

Konuşma

16 Kasım 2017 - 2002 yılından beri Küçük Asya Araştırmaları Merkezi’nde müdür yardımcılığı görevini yürütmekte olan Anestidis, konuşmasında Küçük Asya Çalışmaları Merkezi tarihçesine ve İstanbul ve Anadolu Rum nüfusunun arşiv kayıtlarını derleme ve araştırmacılara açma süreçlerine değindi.

Konferans

20 Ekim 2017 - Merkezimiz, 20 Ekim 2017 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da (Güney Kampüs) “Dijital Çağda Arşivler ve Kültürel Miras’’ başlıklı bir konferans düzenledi. Farklı uzmanlık alanlarına sahip isimlerin bir araya geldiği konferansta, ülkemizde son dönemde arşivleme ve dijitalleştirme alanında yaşanan gelişmeler tartışıldı.

Seminer

5 Temmuz 2017 - New York Üniversitesi’ne bağlı bulunan ve Abu Dhabi’de yer alan Akkasah Fotoğraf Merkezi proje müdürü Özge B. Calafato merkezimizi ziyaret ederek koleksiyonları nasıl oluşturduklarını, kataloglama ve dijitizasyon sürecine dair teknik bilgileri, “Digitization Archiving, Preserving Images” adlı sunumunda bize aktardı. Akkasah Fotoğraf Merkezi’nin çalışmalarını web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

İşbirliği Toplantısı

21 Haziran 2017 - İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Kişisel Arşivlerle İstanbul'da Bilim, Kültür ve Eğitim Tarihi" projemiz kapsamında paydaş kurumlarla buluştuk. Koç Üniversitesi, İstanbul Kadir Has Üniversitesi ve SALT Araştırma’dan temsilcilerin katıldığı toplantıda 15 Aralık 2016- 15 Haziran 2017 tarihleri arasında proje kapsamında yürütülen çalışmalar aktarıldı ve önümüzdeki altı aylık süreçte neler yapılabileceği tartışıldı.

Kütüphaneler Haftası

29 Mart 2017 - 53. Kütüphaneler Haftası’nda Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniveristesi ve Sismanoglio Megaro Kütüphanesi bir araya gelerek kurumlarında bulunan özel arşivlerine dair çalışmalarını aktardılar.